Få en slankeballon og opnå effektivt vægttab

Maveballon i Århus CEr du i den ulykkelige situation, at du gerne vil tabe dig, men ikke kan? Er du overvægtig og har prøvet alle de gængse metoder til vægttab? Så er det måske en løsning for dig at prøve at få en slankeballon. Det er en ballon nedsat i mavesækken helt uden kirurgisk indgreb.

Kender du den opslidende kamp mod vægten?

Mange mennesker, der lider af overvægt kæmper i årevis med deres vægt. De prøver at dyrke motion, at spise sundt og afprøver alskens diæter, måske uden det fjerneste resultat. Det er nedslående og kræver meget energi hele tiden at skulle fokusere på sin vægt og kost. Det er energi, der går fra andre områder af livet – familie, børn, kone eller mand og job. Er du en af dem, der har prøvet alt og ikke aner dine levende råd, så kan slankeballonen være løsningen.

Hvad er en slankeballon?

En slankeballon nedsættes i mavesækken uden kirurgi. Det er et midlertidigt indgreb, og ballonen fjernes derfor efter et tidsrum. Tidsrummet er afhængig af den type af ballon, du får indsat, men ligger mellem seks og tolv måneder. Ballonens funktion er at gøre din mavesæk mindre, så du føler dig mæt hurtigere. Det vil uvægerligt føre til, at du spiser mindre og på den måde opnår et helt naturligt vægttab.

Hvordan føres slankeballonen ned i maven?

Først vil en læge føre et såkaldt gastroskop ned i maven. Et gastroskop er en slange, der er bøjelig og som derfor kan føres ned i gennem spiserøret til mavesækken. Et gastroskop kan filme nede i mavesækken og overføre billederne til en skærm, så lægen kan kontrollere at alt ser normalt ud, inden ballonen sættes på plads. Ser alt godt ud føres ballonen ned i mavesækken via spiserøret. Ballonen er ikke fyldt. Det sker først, når den er kommet ned i mavesækken. Dernede fyldes den med en saltvandsopløsning, der er steril. Påfyldningen sker gennem et rør, der er gjort fast til ballonen. Når saltvandsopløsningen er på plads fjernes røret og ballonen klar. Hele forløbet tager ikke mere end 20 min. Derefter skal du ligge til observation i en time, og derefter kan du tage hjem.

Ballonen gør ikke arbejdet for dig

Det du skal være klar over i forbindelse med slankeballonen er, at du selv skal spille en meget aktiv rolle for at tabe de ønskede kilo. Ballonen er en stor hjælp, men kan ikke få dig til at tabe dig, hvis ikke du også dyrker motion og spiser sundt. Derfor kræver det stadig en kostomlægning og et motionsprogram, hvis du vil lykkedes med vægttabet. Ofte følger der en kostplan med, og nogle steder tilbydes du en diætist og en personlig træner under det halve eller hele år, ballonen skal være i maven. Men stadig er det dig selv, der skal lægge din kost og motionsvaner om og sørge for, at de forbliver ændrede, når behandlingen er slut.

Alternativ til kirurgisk indgreb

Slankeballonen er dog ikke for dig, der bare er lidt træt af at veje nogle kilo for meget, der vil træning og kostændringer være et både billigere og hurtigere “indgreb”. Du skal have et BMI, der ligger over 27 og du skal have brug for at tabe dig ti til tyve kilo. Behandlingen med en slankeballon ses som et alternativ til et kirurgisk indgreb, der indbefatter meget større risici.

Du kan få indlagt ballon og et forløb inkl. personlig træning i Århus hos Nordicgastricballoon.dk